14 травня 2015 року у Чернівецькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 16 відбулась презентація впровадження експерименту організації сніданків учнів 3-4 класів за типом «шведського столу». Метою нововведення є покращення організації харчування учнів початкової школи (сніданки), розширення асортименту сніданків, надання можливості вибору страв, виховання культури харчування, скорочення часу прийому їжі.
На презентації були присутні почесні гості: міський голова О.П. Каспрук, начальник управління освіти Г.С.Олійник, заступник начальника управління освіти, начальник відділу загальної середньої освіти С.В. Мартинюк, представники приватного підприємства «Мега-Крокус», батьківської громади.
Починаючи з лютого 2015 року, у навчальному закладі проводилася роз’яснювальна робота як з учнями, так із батьками щодо переваг харчування за типом «шведського столу».
На облаштування відповідного обладнання із міського бюджету витрачено 32623 грн.
Вже на початковому етапі впровадження експерименту можна побачити його позитивні результати: відсутність залишків їжі після сніданків, зацікавленість дітей можливістю власного вибору страви.
Коментарi